Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

de Valclaudia in Ciorbe, 6 Mar 2018 | 9789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • afumatura, cca 700 gr.
  • 1 ceapa galbena
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi medii
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 foaie dafin
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 tomate galbene
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza:

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic.

Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala.

Morcovii curatati si spalati se taie rondele, apoi se pun in oala.

Dupa ce am sotat legumele adaugam cca 2,5 l apa plata, sare si piper dupa gust si acoperim oala, lasam sa dea in clocot.

Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete de marimea dorita, tomatele galbene de asemenea.

Cand carnea e aproape fiarta, adica atunci cand furculita patrunde usor in carne, adaugam tomatele si cartofii, acoperim din nou oala si lasam ciorba la fiert inca 30 minute.

Adaugam dupa gust leustean si zeama de varza, mai dam cateva clocote, oprim apoi focul.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Gheorghita_T 1

07.03.2018, 22:47

Foarte gustoasa si modul de prezentare grozav!

dantes 1

11.11.2020, 11:08

Gustoasa!

RuxyRux 1

11.11.2020, 17:14

Senzatie, e o ciorba careia nu-i poti rezista!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra taraneasca